shim kung sportschool

gymzaal de archipel | maldivenweg 45 | 1339 pl almere buiten | info@shimkung.nl

shim kung sportschool

Woensdag

Tang Soo Do
Jeugd 19.00 - 20.00
Senioren 19.00 - 20.00

Zaterdag

Hap Ki Do
Jeugd 09.00 - 10.00
Senioren 09.00 - 10.00

Zaterdag

Tang Soo Do
Jeugd 10.00 - 11.00
Senioren 10.00 - 11.00

master

R. Starke
master

Roy Starke
Master Instructeur
5e Dan TSD
1e Dan HKD

Sabum Nim Tang Soo Do - NTMB/EMTF
Kyosa Nim Hap Ki Do - NHU/EHU
Meervoudig Nederlands-, Europees-, en Wereld Kampioen

Locatie

almere
Openbare Basis School De Archipel
Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten

TBD regels om te onthouden

Regels om te onthouden:

Criminelen, boefjes, getraind of niet zoeken geen gevechten,
ze zoeken naar slachtoffers.
Als je wordt aangevallen op straat is het omdat de
aanvallers zich groter en sterker voelen en denken dat ze je pijn kunnen doen.

Denk aan: “Assumption is the mother of all ……”

Als dit systeem zo goed is, waarom zijn er dan geen “kampioenen/wereld kampioenen”?

Voor de duidelijkheid, ik ben meervoudig Nederlands, Europees en Wereldkampioen in het zwaargewicht en alle categorieën vrijvechten in het Tang Soo Do, Koreaans Karate.
Toch hebben ook wij ons aan regels te houden tijdens deze wedstrijden.

Ik zal het proberen uit te leggen, maar toch is het heel simpel:

In elke ring/gevechts systeem moet je je aan regels houden, zelfs de MMA vechters hebben zich aan regels te houden. De benadering van bijvoorbeeld de MMA vechter (Mixed Martial Arts) komt neer op het neerhalen van je tegenstander om vervolgens een tegenstander in een bepaalde greep te dwingen of zoveel klappen uit te delen zodat de scheidsrechter inspringt of de tegenstander uittikt....

Hebben jullie er wel eens op gelet wat er gebeurd als er bijvoorbeeld per ongeluk een tegenstander een schop tussen de benen krijgt tijdens zo’n wedstrijd of een vinger beland per ongeluk in het oog of erger iets breekt! (Badr vs Rico)? En hebben jullie de reactie erop gezien?
Het gevecht stopt onmiddelijk, of de scheidsrechter springt in kampioen of niet!

Op straat kom je deze “gecontroleerde” omgeving niet tegen. Had je trouwens ook rekening gehouden met “de vriendjes” van de aanvaller, de kopschoppers, de wapens......?

Nogmaals de technieken die we je aanleren zijn erop gemaakt dat je keuzes creeert voor jezelf, op een zachte of harde manier, zodat je met het liefst zo min mogelijk actie een kans hebt om weg te komen. Ja, je kan ervoor kiezen zoveel mogelijk schade toe te brengen, maar dit ligt aan de situatie en omstandigheden. Denk weer aan Assumption (de laatste letter van dit woord ging over Noodweer en Noodweer Excess)

Ik heb een aantal uitspraken opgezocht op WWW en kijk hoe grote namen in de vechtwereld reageren op een bepaalde situatie zodat je zelf kan beslissen......

MMA legende Frank Shamrock was een keer aangevallen voor een supermarket door een jongen met een mes! Frank was zo slim geweest hard weg te rennen omdat hij de mogelijkheid had.


Rickson Gracie een legend in BJJ zei in een interview dat hij liever vecht met iemand van 140 kg met spieren in de ring dan dat hij buiten de ring zou vechten met iemand van 70 kg vanwege de vele variaties die buiten meespelen.

Deze vechters domineerden de ring, maar zijn nederig genoeg om toe te geven dat er een wereld van verschil is tussen wat er in de ring gebeurd en wat er buiten gebeurd.

Wat wij bij Total Body Defense bieden is een realistisch, no-nonsense en effectief verdedigings system wat je leert om op een bepaalde situatie te reageren.

Ben jij serieus over self-defense? Begin bij Total Body Defense.

Proefles

Tang Soo Do

Proefles

Hap Ki Do

Inschrijven

Tang Soo Do

Inschrijven

Hap Ki Do

Volg ons op

Facebook
Volg ons op
Volg en like onze Shim Kung Facebook pagina