• [email protected]
  • OBS De Archipel Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten
  • Woensdagavond & Zaterdagochtend

Hap ki Do

SHIM KUNG – HAP KI DO

HAP KI DO

Hap Ki Do is een Koreaanse zelfverdedigingskunst die ontstaan is uit een mix van diverse traditionele Koreaanse krijgskunsten maar ook met stevige wortels in het Japanse Daito Ryu Aiki Jujutsu, waaruit ook aikido voortgekomen is.
34/ Maand (Senioren / 1 x per week)

HAP KI DO?

Hap Ki Do kent een breed arsenaal aan technieken en wordt dan ook wel een complete vechtkunst genoemd. De technieken die de Hap Ki Do-beoefenaar leert zijn onder te verdelen in de volgende categorieën.
– Valbreken (nakbub)
– Trap- en stoottechnieken
– Losmaak(bevrijdings)-technieken
– Gewrichtsklemmen
– Drukpunten

Geschiedenis
De korte geschiedenis van Hap Ki Do is lang niet zo overzichtelijk als men zou verwachten van een vechtkunst die ongeveer 60 jaar oud is. Het feit dat Hap Ki Do opgebouwd is uit technieken van verschillende stijlen is daar mede debet aan. Ook werden in het begin de Japanse wortels van Hap Ki Do vaak verzwegen en werd verteld dat Hap Ki Do-technieken terug gingen op veel oudere traditionele Koreaanse stijlen. Hoewel technieken uit deze stijlen zeker hun weg naar het Hap Ki Do-curriculum gevonden hebben, wordt de basis van Hap Ki Do voor het merendeel gevormd door technieken uit het Daito Ryu Aiki Jujutsu van Sokaku Takeda. Waarbij opgemerkt kan worden dat eeuwen eerder vechtkunst naar Japan werd geëxporteerd vanuit het koninkrijk Paekche. Maar op hun beurt waren de technieken uit Paekche waarschijnlijk heel erg beïnvloed door Chinese stijlen. Iets wat opgemaakt kan worden uit afbeeldingen en beelden uit die tijd. Hoe dan ook, we weten niet meer wat voor soort technieken het waren en het is dus veilig om te zeggen dat de technieken uit Japan die een grote invloed hadden op het Hap Ki Do sinds die tijd een enorme ontwikkeling hebben doorgemaakt.

LES SCHEMA

zondag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag
Tang Soo Do7:00 pm - 8:00 pm Roy Starke
Hap Ki Do9:00 am - 10:00 am Roy Starke
Tang Soo Do10:00 am - 11:00 am Roy Starke
Total Body Defense11:00 am - 12:00 pm Roy Starke

woensdag

Tang Soo Do
Roy Starke
7:00 pm - 8:00 pm
Total Body Defense
Roy Starke
8:00 pm - 9:00 pm

zaterdag

Hap Ki Do
Roy Starke
9:00 am - 10:00 am
Tang Soo Do
Roy Starke
10:00 am - 11:00 am
Total Body Defense
Roy Starke
11:00 am - 12:00 pm

Vraag proefles aan

SHIM KUNG INSTAGRAM