• [email protected]
  • OBS De Archipel Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten
  • Woensdagavond & Zaterdagochtend

Bandensysteem

BANDENSYSTEEM

Betekenis van de banden
Wit: De witte band vertegenwoordigt de winter en staat voor de zuiverheid en de verborgen mogelijkheden van de nieuwe leerling. En vertegenwoordigt de nieuwe leerling als zaadje dat net is geplant.

Geel: Vertegenwoordigen het einde van de winter en het begin van de lente en staat hiermee dus voor de groei van het zaadje.

Groen/Blauw: Vertegenwoordigen de lente en zijn de kleuren van het leven en het lichamelijke welzijn en staan symbool voor de plant. Deze kleuren staan ook voor de snelle ontwikkeling en het snelle niveau van de leerling.

Rood: Vertegenwoordigt de zomer en staat daarmee symbool voor energie en vitaliteit. En de bloei van een sterke plant. Het vertegenwoordigt de verbetering, de actieve deelname en de vooruitgang van de leerling.

Zwart: Vertegenwoordigt de herfst en staat symbool voor de avondlucht. Het symboliseert perfectie en oneindigheid. Het staat voor het begin van iemands zoektocht naar zijn of haar perfectie in Tang Soo Do. Het vertegenwoordigt rijpheid, passiviteit en oogst.

 10e Kup

 9e Kup

8e Kup

 7e Kup

 6e kup

 5e Kup

 4e Kup

 4e Kup

 2e Kup

 1e Kup

 1e Dan

 2e Dan

 3e Dan

 4e Dan