• [email protected]
  • OBS De Archipel Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten
  • Woensdagavond & Zaterdagochtend

Tang Soo Do - Volwassenen

TANG SOO DO – VOLWASSENEN

TANG SOO DO

Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel “Koreaans Karate” genoemd. Tang Soo Do is een systeem van zelfverdediging tegen ongewapende en gewapende belagers. Het is een effectieve vorm van zelfverdediging voor jong en oud. Tang Soo Do is beïnvloed door Chinese gevechtskunsten.
40/ Maand (Volwassenen / 2 x per week)

TANG SOO DO?

Tang Soo Do, letterlijk vertaald “de hand van Tang” (een chinese dynastie) een onbewapende methode van zelfverdediging. Het huidige Tang Soo Do is een samengestelde stijl, bestaand uit 60% Soo Bahk Do, 30% Noord Chinese stijl en 10% Zuid Chinese stijl. Van 1936 tot 1945 combineerde grootmeester HWANG KEE het Soo Bahk Do en de Tang methode en ontwikkelde Tang Soo Do. Sinds 30 juni 1960 is het Tang Soo Do geregistreerd bij het Koreaanse ministerie als de “Koreaanse traditionele gevechtskunst”. Het Tang Soo Do is bedoeld als zelfverdedigingsmethode en is een effectieve vorm van zelfverdediging voor jong en oud.

Zelfverdediging
Ons systeem is er op gericht om zo snel mogelijk te reageren op een dreigende situatie en deze gecontroleerd te beëindigen.
Tijdens het trainen in de dojang worden dit soort situaties nagebootst in een vertrouwde omgeving.
Alle technieken die we tijdens de training toepassen zijn technieken die mits niet goed gecontroleerd worden uitgevoerd ernstige schade kunnen toebrengen aan een tegenstander.

Hoewel het trainen en de wedstrijdvorm van elkaar afwijken heeft de NTMB (Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond) de verplichting gesteld aan de deelnemers om bescherming te dragen tijdens wedstrijden.
Dit dus ter bescherming van de tegenstander en zo de kans op blessures te minimaliseren.

Voor de jeugd tijdens de gewone training en tijdens de wedstrijden gelden er andere regels. Hier wordt streng gecontroleerd op het non-contact systeem op het hoofd en het semi-contact op het lichaam.
Juist het controleren van de technieken vergt uiterste concentratie en moet als basis gelden voor alle gecontroleerde technieken, oftewel precies stoppen waar jij dat wilt of de kracht gecontroleerd toepassen op het lichaam!

Voor de senioren spreken we tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden gewoon over contact, zei het gecontroleerd!. Bescherming is hier dus geen overbodige luxe!
De training met beschermers zal dus beter verlopen omdat technieken gewoon ingezet kunnen worden zonder de tegenstander te verwonden. Dit is vooral het geval bij het sparren en vrij sparren.

Bij het sparren bij de senioren houden we ons aan de “wedstrijd regels” waarbij vanaf bandhoogte technieken ingezet mogen worden.

Bij het vrij sparren mogen alle technieken overal ingezet worden en spreken we over de no-nonsens aanpak. Eigenlijk de voorbereiding op wat er buiten op straat kan gebeuren.

LES SCHEMA

zondag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag

woensdag

Tang Soo Do – Jeugd / Volwassenen
Roy Starke
7:00 pm - 8:00 pm

zaterdag

Tang Soo Do – Jeugd / Volwassenen
Roy Starke
10:00 am - 11:00 am

Vraag proefles aan

SHIM KUNG INSTAGRAM


Wrong Access Token