• [email protected]
  • OBS De Archipel Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten
  • Woensdagavond & Zaterdagochtend

Tang Soo Do - Jeugd

TANG SOO DO – JEUGD

TANG SOO DO - JEUGD

Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel “Koreaans Karate” genoemd. Tang Soo Do is een systeem van zelfverdediging tegen ongewapende en gewapende belagers. Het is een effectieve vorm van zelfverdediging voor jong en oud. Tang Soo Do is beïnvloed door Chinese gevechtskunsten.
36/ Maand (Jeugd / 2 x per week)

TANG SOO DO?

Tang Soo Do is een traditionele Koreaanse krijgskunst en wordt ook wel “Koreaans Karate” genoemd. Tang Soo Do is een systeem waarbij zelfverdediging centraal staat. Je leert niet alleen flitsende hand- en beentechnieken te maken maar je bouwt ook zelfvertrouwen op, respect en discipline.

Voordelen voor kinderen die aan Tang Soo Do doen zijn:

Zelfvertrouwen
Door de vaste opbouw van het trainingsprogramma zullen de lessen voor de leerlingen vertrouwd aanvoelen. Er wordt in een korte periode vooruitgang geboekt. Ze leren dat ze door in zichzelf te geloven veel kunnen bereiken.

Positieve houding
De kinderen bij onze school leren om een positieve houding te ontwikkelen en respect te tonen aan ouders en leraren.

Motorieke ontwikkeling
Bij het leren van de technieken van Tang Soo Do leren kinderen hun lichaam te gebruiken waardoor hun motoriek verbeterd.
Verbeteren van de lichamelijke conditie
In de trainingen worden veel onderdelen van de conditie getraind. Er wordt gerekt en gestrekt, maar ook uithoudingsvermogen en kracht worden verbeterd. De trainingen zullen ervoor zorgen dat kinderen een betere conditie krijgen.

Zelfverdediging
Ons systeem is er op gericht om zo snel mogelijk te reageren op een dreigende situatie en deze gecontroleerd te beëindigen.
Tijdens het trainen in de dojang worden dit soort situaties nagebootst in een vertrouwde omgeving.
Alle technieken die we tijdens de training toepassen zijn technieken die mits niet goed gecontroleerd worden uitgevoerd ernstige schade kunnen toebrengen aan een tegenstander.

Hoewel het trainen en de wedstrijdvorm van elkaar afwijken heeft de NTMB (Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond) de verplichting gesteld aan de deelnemers om bescherming te dragen tijdens wedstrijden.
Dit dus ter bescherming van de tegenstander en zo de kans op blessures te minimaliseren.

Voor de jeugd tijdens de gewone training en tijdens de wedstrijden gelden er andere regels. Hier wordt streng gecontroleerd op het non-contact systeem op het hoofd en het semi-contact op het lichaam.

Zelfbeheersing
De technieken in Tang Soo Do en de training daarvan vereisen zelfcontrole. In de les wordt hieraan gewerkt zodat kinderen ook op andere vlakken een goede zelfbeheersing ontwikkelen.

Discipline
De structuur van de les en de opbouw in graduaties leren kinderen hun plaats te vinden tijdens de training. De trainingen verlopen altijd volgens een vast programma. Zo wordt aan het begin en aan het eind van elke les gegroet. Ook worden de leraren bedankt voor de les. Door hieraan mee te doen bouwen de kinderen discipline op en zullen ze eraan gewend raken.
Nieuwe vriendjes en vriendinnetjes maken.

Leeftijden
De jeugdgroep bestaat uit een groot aantal jongens en meisjes in leeftijden van 6 tot 15 jaar. Iedereen traint gezellig samen en we gaan ook met zijn allen naar de verschillende Tang Soo Do evenementen. Dit schept een band, ieder lid wordt niet alleen lid van de sportschool Shim Kung, maar ook van de Shim Kung familie.

Samen kan dit ervoor zorgen dat uw kind zich beter ontwikkelt en beter presteert op andere gebieden.

LES SCHEMA

zondag
maandag
dinsdag
woensdag
donderdag
vrijdag
zaterdag

woensdag

Tang Soo Do – Jeugd / Volwassenen
Roy Starke
7:00 pm - 8:00 pm

zaterdag

Tang Soo Do – Jeugd / Volwassenen
Roy Starke
10:00 am - 11:00 am

Vraag proefles aan