• [email protected]
  • OBS De Archipel Maldivenweg 45 1339 PL Almere-Buiten
  • Woensdagavond & Zaterdagochtend

Benodigdheden

BENODIGDHEDEN

Ons systeem is er op gericht om zo snel mogelijk te reageren op een dreigende situatie en deze gecontroleerd te beëindigen.
Tijdens het trainen in de dojang worden dit soort situaties nagebootst in een vertrouwde omgeving.
Alle technieken die we tijdens de training toepassen zijn technieken die mits niet goed gecontroleerd worden uitgevoerd ernstige schade kunnen toebrengen aan een tegenstander.

Hoewel het trainen en de wedstrijdvorm van elkaar afwijken heeft de NTMB (Nederlandse Tang Soo Do Moo Duk Kwan Bond) de verplichting gesteld aan de deelnemers om bescherming te dragen tijdens wedstrijden.
Dit dus ter bescherming van de tegenstander en zo de kans op blessures te minimaliseren.

Voor de jeugd tijdens de gewone training en tijdens de wedstrijden gelden er andere regels. Hier wordt streng gecontroleerd op het non-contact systeem op het hoofd en het semi-contact op het lichaam.
Juist het controleren van de technieken vergt uiterste concentratie en moet als basis gelden voor alle gecontroleerde technieken, oftewel precies stoppen waar jij dat wilt of de kracht gecontroleerd toepassen op het lichaam!

Voor de senioren spreken we tijdens de trainingen en tijdens de wedstrijden gewoon over contact, zei het gecontroleerd!. Bescherming is hier dus geen overbodige luxe!

De training met beschermers zal dus beter verlopen omdat technieken gewoon ingezet kunnen worden zonder de tegenstander te verwonden. Dit is vooral het geval bij het sparren en vrij sparren.

Bij het sparren bij de senioren houden we ons aan de “wedstrijd regels” waarbij vanaf bandhoogte technieken ingezet mogen worden.
Bij het vrij sparren mogen alle technieken overal ingezet worden en spreken we over de no-nonsens aanpak. Eigenlijk de voorbereiding op wat er buiten op straat kan gebeuren.

Alle materialen kunnen via de sportschool aangeschaft worden. Klik hier voor het bestelformulier.